Microsoft önemli bir satın almaya imza attı

Microsoft, bulut güvenlik alanında faaliyet gösteren önemli bir şirketi satın aldı.

microsoft

Microsoft, bulut güvenlik alanındaki yatırımlarına devam ediyor. İsrail merkezli bir bulut güvenlik çözümleri firması olan Adallom’u satın aldığını açıklayan Microsoft’un, Redmond merkezli bu yazılım devini bünyesine katmak için 250 milyon dolar harcadığı belirtildi.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Microsoft’un Bulut ve Kurumsal Pazarlama Başkan Yardımcısı Takeshi Numoto, söz konusu satın almanın olası siber tehlikelere dair duyulan kaygıları giderme açısından oldukça önemli bir adım olduğunu belirtti. Adallom’un ürettiği programlar aracılığıyla Office 365 ve Enterprise Mobility Suite gibi ürünlerdeki güvenlik yazılımlarını güçlendirmeyi hedeflediği tahmin edilen Microsoft, böylece bulut ve verimlilik alanınlarındaki olası sorunlara da yeni çözümler getirecek.

İlk olarak geçtiğimiz Temmuz ayında basında yer alan ve geçtiğimiz günlerde Microsoft tarafından duyurulan satın alma, firmanın bulut teknolojisi alanına ciddi bir biçimde odaklandığını da gösteriyor.

İsrail ordusuna istihbarat desteği sağlayan üç subay tarafından 2012 yılında kurulan Adallom; Salesforce.com, Box Inc. ve Dropbox gibi firmalarla da işbirliği yapıyordu. Söz konusu satın almayla birlikte Adallom’un kurucularının da artık Microsoft bünyesinde çalışacakları belirtildi. Microsoft, daha önce Equivio ve Aorato adlı iki İsrail merkezli teknoloji firmasını da satın almıştı.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.