Microsoft Surface Pro 3 modelini tanıttı

Microsoft’un modern tablet pazarında yeniden iddialı olmak adına piyasaya sürmeye başladığı Surface tabletleri bugün resemi olarak üçüncü nesil üyesine kavuştu. Surface Pro 3 boyutları itibariyle ailenin en büyüğü olma özelliği de taşıyor.

Microsoft geleneksel olarak Surface Pro tabletinin yanında Windows RT işletim sistemli Surface RT modelini de tanıtıyordu. Ancak bu kez sadece Pro versiyon ile yetinmiş gibi görünüyor. Bu hamle Windows RT işletim sisteminin başarısının sorgulanmasına da neden oldu. Ayrıca iddialara konu olan Surface Mini adında bir tablet de tanıtılmadı.

Mcrosoft yeni Surface Pro modeli ile standart dizüstü modelinin yerini almayı hedefliyor. 12 inçlik ekranında 2560×1440 piksel çözünürlük sunan Surface Pro 3, 9.1mm kalınlık ve 800 gram ağırlığı ile önceki nesilden hem daha hafif hem de daha ince. Ayrıca arka stand da artık farklı pozisyonlar alabiliyor.

Surface Pro 3, Intel’in Haswell tabanlı Core işlemcilerinden gücünü alıyor. Core i7’li versiyon şimdiye kadar ki en ince Core i7 işlemcili cihaz olarak kabul ediliyor. Cihaz fansız bir soğutma sistemi kullanıyor ve havalandırma kanalları cihazın kenarlarına monte edilmiş.

Surface Pro 3 modelinde ön ve arka 5MP çözünürlükte kamera yanında çift mikrofon, Full HD video kaydı, ön hoparlörler, microSD kart girişi, USB 3.0 ve Mini Display portları gibi bağlantı seçenekleri yer alıyor.

Donanıma göre 4 farklı versiyonla gelen Surface Pro 3 fiyatları da değişiyor. Intel Core i3 işlemci-4GB RAM-64GB kapasiteli versiyon 799$ iken, Core i5 işlemci-8GB RAM -256GB kapasiteli versiyon 1299$, Core i7 işlemci-8GB RAM-256GB kapasiteli versiyon 1549$, Core i7 işlemci-8GB RAM-512GB kapasiteli versiyon ise 1949$ şeklinde fiyat etiketine sahip.

Cihazın diğer bir dikkat çekici özelliği ise Surface Pen adlı ekran kalemi. Kutu içeriğine dahil olan kalem oldukça hassas ve çizim, not alma gibi uygulamalar için kullanıcılara yardımcı olmayı amaçlıyor. Cihazın Type Cover aksesuarı ise yüzde 68 daha büyük bir touchpad alanı sunuyor ve fiyatı 130$. Surface Pro 3 modeli bugünden itibaren satışa başladı.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.