MSI’dan inceliği ve hafifliği ile iddialı WS60

Genelde taşınabilir iş istasyonları güçlü donanımları nedeniyle standart dizüstü modellerine göre daha ağır ve daha kalın bir yapı arz ediyor. Ancak MSI, yeni taşınabilir iş istasyonu WS60 ile segmentin en ince ve en hafif modellerinden birisini geliştirdiği iddiasında.

WS60 modeli yaklaşık olarak 2kg ağırlığında ve 20mm kalınlığında. MSI cihazın segmentindeki en hafif ve en ince kasa yapısına sahip modellerinden birisi olduğunu belirtiyor.

MSI WS60 modelinde firma oyun bilgisayarlarındaki tasarım dilini kullanmış ve kasayı tamamen metal alaşımdan imal etmiş. Ayrıca Killer Gaming Networking adını taşıyan iletişim yongası ile daha hızlı internet bağlantısı ve SteelSeries arka aydınlatmalı klavye de unutulmamış.

Baz versiyonda 15.6 inçlik Full HD ekran, Haswell tabanlı Intel Core i7-4710HQ işlemci, NVIDIA Quadro K2100M grafik kartı, 16GB RAM, 128GB SSD, 1TB HDD, USB 3.0 girişleri, HDMI bağlantısı ve Thunderbolt 2.0 portu yer alıyor.

Intel Core i7-4710HQ işlemcisi 4 gerçek çekirdek ve sanal işlem birimi ile 2.5GHz saat hızında çalışırken, Turbo Boost ile 3.3GHz seviyesine kadar çıkabiliyor. 28nm fabrikasyon sürecine sahip olan Quadro K2100M ise 2GB bellek taşıyor ve GK106 grafik işlemcisini temel alıyor. Bu donanım ile cihazın video editörleri ve CAD mühendislerini hedeflediği söylenebilir.

Fiyata göre 2880×1620 piksel ekran çözünürlüğü, RAID konfigürasyonunda ek bir SSD gibi yükseltmeler yapılabiliyor. MSI WS60 modeli 2300$ fiyat etiketi ile satışa sunulacak. Konfigürasyona göre fiyat farkı 300$’a kadar çıkabiliyor.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.