Musk’tan Tayland’da Mahsur Kalanlara Yardım

blog 2Dünyaca ünlü Amerikalı uzay aracı ve roket üretim firması Space X’in ve elektrikli araç firması Tesla’nın CEO’su  Elon Musk, oluşturduğu özel ekibinin Tayland’da antrenörleriyle mahsur kalan çocuklara yardıma gidiceğini duyurdu.

23 Haziran’da Tham Luang Nang Non mağarasına gezi amacıyla giden, 11-16 yaş aralığında 12 genç çocuk ve 25 yaşındaki antrenörleri mağara girişinin ve çıkış yolunun belirli kısımlarının su ile kapanması sonucunda burada mahsur kalmışlardı. Talihsiz grubun 9 günlük arama sonucunda yerleri tespit edilmiş, ancak yağmur sularının yükselmesi nedeniyle çıkartılamıyordu.

Şimdiye kadar yapılan çalışmalar sonucu 8 çocuk kurtarıldı. Kalan çocuklar ve antrenör için tüm dünya seferber olurken Elon Musk, twitterdan yaptığı açıklamada Spaxe X mühendislerinden oluşan bir grubun Tayland’a gidip çalışmalara katılacağını duyurdu. Teknik detay veren Musk, mağaranın içine borular ve hava pompası sokularak mahsur kalan çocukların kurtarılmasına yardım edebileceği fikrini belirtti.

Mahsur kalan çocukların ve antrenörlerin biran evvel kurtarılmasını temenni ediyoruz. Tüm dünyanın ve bizim kalbimiz Tayland’dan gelen iyi haberleri bekliyor.

 

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.