Nedir Bu Milyonları Peşinden Sürükleyen Minecraft !

26-08

16 Mayıs 2009’da piyasaya sürülen ve sürüldükten sonra dilden dile yayılan ve  popülerleşen 1 milyar dolara Microsoft’a satılan Minecraft; alıştığımız grafik harikası, göz alıcı efektlerle bezenmiş oyunlardan çok farklı.

Minecraft’ta sanki legolardan oluşan üç boyutlu bir evrene geçiş yapıyorsunuz ve hikayeyi kendiniz yazıp kendinizin oynayabileceğiniz açık bir dünya oyunu.

10223

Oyunda 2 mod aktif halde. Birinci modda hayatta kalmak için uğraşacak, ikinci modda yaratıcı becerilerinizi ortaya çıkarmaya çalışacaksınız.

Hayatta kalma modunda olanaklarınız biraz kısıtlı ve zorlu. Kaynak toplamak, yapılar inşa etmek, çetelerle savaşmak , açlıkla başa çıkarak hayatta kalmak için dünyayı keşfetmek zorundasınız. Ayrıca gece ortaya çıkan yaratıklarda bunun cabası. Evinizi inşa edip sabahın olmasını bekleyin ve evinizden çok uzaklaşmayın 🙂

379302-minecraft-photos-wallpapers

İkinci mod olan yaratıcı modunda sınırsız özgürlük sizi bekliyor. Hayatta kalma modunun zorlukları ortadan kalkarak, yeteneklerinizi konuşturabileceğiniz bir dünya sizin oluyor. Tüm eşyalara sahipsiniz ve bu eşyaları nasıl kullanacağınız tamamen size bağlı. İsterseniz mega yapılar inşa edin. İsterseniz dünyada uçun. İsterseniz Multiplayer modu sayesinde arkadaşlarınızla birlikte devasa gökdelenler inşa edin veya yıkın.

İlginizi Çekebilir: Candy Crush nasıl bağımlılık yapıyor ?

Hakkında olumlu olumsuz bir çok yorum yapılan Minecraft, hayal gücünün ve yaratıcılığın kendini gösterdiği hatta beyin çalıştırdığı kesin.

Markus Alexej Persson tarafından 1 haftada yazılan ve tüm dünyayı kasıp kavuran oyunun tüm platformlarda aylık kullanıcısı 55 milyonun üzerinde. Sizde bu sayıya dahil misiniz ?

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.