Nokia N1 tableti ile geri döndü

Cihazlar bölümünü Microsoft’a satan Nokia, aylar sonra sahneye yeniden döndü ve N1 adını verdiği tablet bilgisayarını duyurdu. Tasarım çizgileri itibariyle iPad Mini ile benzerlikler taşıyan N1 isimli cihaz, bu açıdan bakıldığında profil olarak Xiaomi MiPad tablet ile örtüşüyor.

Nokia N1’de, 7.9-inç büyüklüğünde, Gorilla Glass 3 korumalı ekran bulunuyor. 2048 x 1536 piksel çözünürlük desteği sunan cihaz, yekpare yapıda alüminyum kasaya sahip. 6.9mm kalınlığında ve 318 gram ağırlığında olan tabletin en dikkat çekici yanlarından biri de, tip-C USB standardını desteklemesi ki bu sayede aynı Apple’ın Lightning port konnektöründe olduğu gibi, USB kablosuz altı ya da üstü fark etmeksizin cihaza takılabiliyor.

Intel’in güncel ürün gamında yer alan en güçlü tablet işlemcilerinden 2.4GHz hızındaki dört çekirdekli Atom Z3580 işlemcisinden gücünü alan tablet bilgisayar, bu sayede 64-bit donanımına da sahip ki, beraberinde Android 5.0 Lollipop’un geldiğini de düşündüğümüzde, Nokia N1 performans olarak en üst seviyede yer alan tabletlerin başında da gelebilir.

Açıklanan diğer özelliklere göre 2GB RAM ve 32GB dahili depolama kapasitesine sahip olan tabletin arkasında 8MP , önünde ise 5MP çözünürlüğünde kamera bulunuyor. Apple Smart Cover’a benzer özel bir kılıfa da sahip cihazın bir başka ilginç noktası ise, tasarım sürecinde endüstri devi üretici Foxconn ile yakın bir işbirliği yapılmış olması .Yazılım tarafında, Nokia’ın Z Launcher uygulamasını geliştiren ekibin etkin rol oynadığı ve bu arayüze yer verdiği N1’de, 19.61 Watt/saat kapasiteli 5300mAh pil bulunuyor. 19 Şubat tarihinde 249 dolar ve yerel vergiler ile Çin’de satışa sunulacak Nokia N1, hemen ardından Rusya ve Avrupa pazarına giriş yapacak.

 

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.