Peek uygulaması ile ek aparata gerek duymadan göz muayenesi yapılabiliyor

Her geçen gün hayatımıza daha çok giren mobil cihazlar, geliştirilen uygulamalar sayesinde birer sağlık tanı merkezine dönüşmeye başladı. Genelde bu uygulamalar gelişmekte olan ülkelerde ekipman ihtiyacını ortadan kaldırarak mevcut imkanlarla muayene yapılmasını amaçlıyor.

Uluslararası Göz Sağlığı Merkezi bu amaçla Peek adlı bir uygulama geliştiriyor. Uygulama herhangi bir aparata gerek olmadan göz muayenesi yapabiliyor. Bunu da standart göz muayene tekniklerini takip ederek yapıyor.

Uygulama, coğrafi konuma göre hasta kaydı, görme duyarlılığı, görsel alan testi, renk körlüğü testi, kontrast hassasiyeti testi, katarakt taraması, retinal tarama, görüntü sınıflandırması şeklinde muayeneler sunabiliyor.

Merkez dünyada tedavi edilebilir görme bozukluklarında ki verimlilik eksikliği nedeniyle her yıl 175 milyar dolar tedavi maliyeti olduğunu belirtiyor. Dünyada 285 milyon insan görme bozukluğu yaşarken, 39 milyon insan ise görme engelli. Görme engellilerin yüzde 80’i gelişmekte olan ülkelerde yaşıyor ve erkan tanı ile yüzde 80’e kadar körlüğü engelleyebilmek mümkün.

Uygulama şu anda indirilebilir bir durumda mevcut değil. Uygulamayı sorumlu olduğu bölgelerde denemek ve geliştirilmesine katkıda bulunmak isteyenlerin merkez ile irtibata geçmesi gerekiyor.

[alıntı]
www.rellamedya.com

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.