Polyera kıvrılabilir ekran hayalini gerçeğe dönüştürüyor

Yakın geçmişe kadar bilim-kurgu filmlerinde gördüğümüz hayali teknolojilerden ibaret olan kıvrılabilir ekranlar son dönemde teknoloji dünyasında yaşanan gelişmeler sonucu gerçeğe dönüşmüş olsa da, bu yenilikçi teknoloji henüz geniş kullanıcı kitlelerine ulaşabilmiş değil. Ancak ABD menşeli teknoloji firması Polyera, bu durumu çok yakında değiştirmeyi amaçlıyor.

Polyera

Son 10 yıldır dijital kumaş teknolojisi üzerinde çalışan ve bu sayede adını teknoloji çevrelerinde duyurmayı başaran Polyera, geliştirdiği bu yenilikçi teknolojiyi gözler önüne serecek ilk ürününü önümüzdeki yıl piyasaya sürmeye hazırlanıyor. Wove Band adını taşıyan ve tüm bileği saran kıvrılabilir ekranıyla dikkat çeken bu yeni cihazın, Polyera’nın giyilebilir cihaz üreticilerine sunabileceği imkanları kanıtlaması amaçlanıyor.

Geçtiğimiz günlerde CNN’e verdiği röportaj sırasında Wove Band hakkında açıklamalarda bulunan Polyera CEO’su Phil Inagaki, piyasadaki mevcut elektronik cihazların büyük bölümünü son derece kaba bulduğunu ve teknoloji dünyasının kullanıcılara daha yumuşak, daha esnek cihazlar sunması gerektiğini söyledi.

Polyera tarafından geliştirilen bu yeni kıvrılabilir ekran teknolojisi, diğer firmalar tarafından geliştirilen benzer teknolojilerden çok daha kullanışlı görünse de, bu tür bir cihazın önündeki en önemli engel hala varlığını koruyor. Kıvrılabilir ekranlar artık gerçeğe dönüşmüş olsa da, akıllı telefon gibi karmaşık cihazlarda bu ekrana eşlik etmesi gereken donanımsal parçaları kıvrılabilir hale getirecek teknoloji henüz geliştirilmiş değil.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.