Samsung dünyanın en büyük QLED oyuncu monitörünü satışa sunuyor

Monitöründe ekstra genişlik arayan oyuncular için Samsung’un çok büyük bir haberi var. Firmanın sektördeki en geniş ekrana sahip QLED oyuncu monitörü satışa çıkıyor.

23-08-2017

Gamescom 2017 fuarında oyunların yanı sıra oyunculara yönelik donanımlar da gövde gösterisi yapıyor. Samsung fuarda dünyanın en büyük QLED oyuncu monitörünü duyurdu. 49 inçlik monitör ultra geniş görüş açısıyla da dikkat çekiyor.

Samsung yeni monitörü ilk olarak geçtiğimiz aylarda resmiyete kavuşturmuştu. Gamescom 2017 fuarında ise ziyaretçilerin beğenisine sunuldu. Monitör IMAX tarzında sinematik bir tecrübe sunduğu iddiasında.

49 inç büyüklüğünde olan Samsung CHG90 monitör 3840×1080 piksel çözünürlüğe sahip. Model 32:9 görüntü oranı sunarken HDR teknolojisi de unutulmuyor. Aslında monitör iki adet 27 inçlik Full HD 16:9 monitörün yan yana eklenmiş hali olarak da tanımlanabilir. Daha canlı renkleri daha düşük maliyete sunan Quantum Dot ekran teknolojisi de monitördeki yerini almış.

1800R gibi oldukça büyük bir kavis barındıran model, sRGB renk yelpazesinin yüzde 125’ini ve Digital Cinema girişiminin hareketli görüntü standardının da yüzde 95’ini karşılıyor. 178 derecelik ultra geniş bir görüş açısı sunan model ayrıca 144Hz yenileme oranına ve hareketli görüntülerde 1ms tepkime süresine sahip. İhtiyaç halinde yenileme oranı 60Hz veya 120Hz olarak ayarlanabiliyor.

Geniş alanı sayesinde çoklu monitör konusunda da iyi bir alternatif sunan model kolay ayarlar ile ekranı bir kaç parçaya bölebiliyor. Tek bir kablo bağlantısı ile kablo karmaşasından kurtulan model resim içinde resim özelliğine de sahip.

Ergonomik bir tasarım sunan model özel menteşesi sayesinde dikey veya yatay olarak ayarlanabiliyor. Ayrıca VESA uyumlu. Modelde 2 HDMI, 1 DP ve 1 ses çıkış portları mevcut.

Oyunculara daha akıcı bir tecrübe sunabilmek için AMD Freesync 2 teknolojisini barındıran monitör ayrıca 4 kanal tarama yaparak hareket bulanıklıklarını en aza indiriyor. Model 1499$ fiyat etiketi ile Avrupa’da satışa sunulmuş durumda.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.