Samsung Exynos 8890 resmen tanıtıldı

Önümüzdeki yıl Galaxy S7’de yer alacak olan Exynos 8890 işlemcisi, Samsung tarafından resmen tanıtıldı. İşte yonganın özellikleri.

Exynos 8890
Samsung’un 2016 yılı için çıkaracağı amiral gemisi telefonunda kullanılacak olan Exynos 8890 işlemcisi resmen tanıtıldı. Yongasetinin eli, selefine ve rakiplerine artık göre daha güçlü.
İşlemcinin yapısı olan çekirdeklerden başlamak gerekirse, alışageldiğimiz üzere işlemci 8 çekirdekli bir yapıya sahip. Bunlardan performans için olan dördü Mongoose adı verilen çekirdeklerden oluşuyor. Bu çekirdekler 64-bit desteği ve ARMv8 ile geliyor. Daha az güç isteyen işlemler içinde 4 adet Cortex A-53 çekirdeği yer alıyor.
14 nm FinFet mimarisi ile geliştirilen işlemcinin GPU tarafında ise Mali T-880 MP12 görev alıyor. Samsung’a göre %30 daha performanslı çalışacak olan işlemci %10 da daha az güç tüketecek.
Modem tarafında ise yeni nesil CAT 12/13 LTE desteği bulunuyor. Bu da 600 Mbps’e kadar indirme, ve 150 mbps’a kadar yükleme hızı anlamına geliyor. Halihazırda 4K ekran desteği sunacak olan işlemci, yeni nesil telefonlarda 4K ekranın geleceği gösteriyor olabilir, ancak hemen heyecanlanmaya gerek yok, Exynos 7420 de bu desteğe sahipti.
Bu işlemcinin kullanılacağı ilk telefon Galaxy S7 olacak gibi görünüyor. Telefonunsa 2016’ın başında tanıtılacağı düşünülüyor.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.