Samsung Galaxy Note 5 lense edildi

Nihayet uzun süredir beklenen an geldi ve Samsung teamüllerin dışına çıkarak geleneksel tanıtım tarihi olan Eylül ayının ilk haftasından bir ay önce Galaxy Note 5 akıllı telefon modelini lanse etti.

Samsung Galaxy Note 5

Galaxy Note ailesinin en son üyesi olan Galaxy Note 5 ile ilgili pek çok sızıntı sonrası zaten bizi neler beklediğiniz biliyoruz. Note serisinin klasik tasarım çizgilerini devam ettiren modelde Galaxy S6 serisinden hatırladığımız alüminyum çerçeve ve cam kaplama ön ve arka yüzey yer alıyor. Bu gelişim donanım tarafında bazı fedakarlıklar getirirken, elde daha iyi kavranması açısından arka kısımda da ortaya doğru hafif bir kavis mevcut. Ayrıca Samsung boyut konusunda çalışmış ve Galaxy Note 4’e göre cihaz çok az kısalmış ve çok az daralmış.

Galaxy Note 5 modeli üç nesil boyunca ekran boyutunu muhafaza etmeyi başardı ve 5.7 inçlik 2560×1440 piksel çözünürlüğünde Super AMOLED ekran yine bu dev modelde yerini aldı. Samsung’un bu yıl çok konuşulan Exynos 7420 yongaseti de yine değişmeden kaldı.

4 adet Cortex-A57 ve 4 adet Cortex-A53 çekirdeğini birarada barındıran yongaseti 14nm fabrikasyon süreci sayesinde daha iyi performans gösteriyor ancak daha az enerji tüketiyor. 8 çekirdekli Mali-T760 grafik birimi artık önceki nesil durumuna gelse de yine görevini başarıyla yerine getiriyor.

Galaxy Note 5 modeli Samsung’un ilk 4GB belleğe sahip akıllı telefonu ünvanını da kazandı. LPDDR4 bellek sayesinde sistemin akıcılığı için daha fazla bant genişliği elde edilirken, 32GB depolama kapasitesi de yine UFS 2.0 standardı ile çok hızlı veri aktarımlarına imkan tanıyor. Yani iç tarafta çok rahat nefes alabilen ve az enerji tüketen bir sistem mevcut. Ancak microSD desteği mevcut değil.

Samsung kamera kısmına da dokunmazken, 16MP çözünürlüğünde OIS destekli arka kamera ve 5MP çözünürlüğünde ön kamera korunuyor. Ancak her iki sensör de f/1.9 aralığı ve geniş lensleri ile daha geniş bir görüş alanı sunuyor.

Batarya tarafında da kesinti sözkonusu. Artık modelde 3000mAh gücünde batarya mevcut. Gerek işlemci gerek RAM gerekse depolama belleğinin yeni teknolojilerle donatılması enerji tasarrufunu olumlu etkiliyor ve tasarruf modu ile Samsung bir günü rahatlıkla çıkarabileceğinizi belirtiyor.

TouchWiz arayüzünü baştan aşağı değiştiren Samsung, Galaxy S6 serisindeki sürüme biraz daha rötuş yaparak sade ve akıcı bir arayüz elde etmiş. S-Pen kalemi artık kilit ekranı üzerinde doğrudan not alabiliyor. Bunun için ana ekrana geçiş yapmaya gerek kalmıyor. Ayrıca kalemin veri girişindeki gecikmeler de en aza indirilmiş. Parmak izi okuyucusu da artık KNOX güvenlik platformu ile korunuyor. Android 5.1 işletim sistemi üzerinde çalışan modelin 700 Avro-800 Avro civarında başlangıç fiyatından bahsediliyor. Çıkış tarihi 21 Ağustos olarak açıklandı. Ancak model Avrupa’ya gecikmeli olarak gelecek.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.