SAR Değerlerine Göre En İyi Telefon : Samsung

oie_Iayk4b9WtXjz

 

Akıllı telefon alırken genelde bütçemize göre hareket ediyoruz ve baktığımız özellikler genellikle işlemcisi, kamerası ve ekran özellikleriyle beraber batarya gücü olarak kısıtlı kalıyor. Ama en önemli kısmını, yani sağlığımızı ilgilendiren maddeyi atlıyoruz. O da sağlığımızı doğrudan ilgilendiren SAR değerleri.

 

SAR ( Specific Absorption Rate), özgül emilim oranı veya özgül soğurma oranı olarak bilinir.  SAR oranı ise elektromanyetik alana maruz kalındığında beden tarafından soğurulan enerji oranının bir ölçüsüdür.

 

Piyasadaki en yüksek ve en düşük SAR değerlerine sahip telefonları araştıran Statista’nın listesine göre SAR değeri en iyi olan akıllı telefon Samsung Note 8 olurken, Xiaomi Mİ A1 1,75 W/kg değeri ile riskli telefonlar arasında yer almıştır.

 

Xiaomi’ya dışında Apple‘ın iPhone 7 ve 8 cihazları da 1,32 W/kg – 1,38 W/kg SAR değerleri ile kullanıcılarını şaşırtmıştır.

 

Akıllı Telefon alacaklar, Statista araştırma şirketinin listesine göz atmadan telefon almamaya özen gösteriniz.

İşte SAR Değerlerinin listesi

 

Ekran Alıntısı - 2

 

Ekran Alıntısı - 1

 

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.