Telefonla İyi Fotoğraf Çekmenin Püf Noktaları

Günümüzde akıllı telefonlar her gün geliştirilen kameraları ile her anımızı ölümsüzleştirmemize yardımcı oluyor. Birazcık bilgi ve özenle çok daha iyi fotoğraf çekmenin püf noktalarını Rella Blog okurları için yazdık.

1- Kameranızı İyi Tanıyın

Telefon alırken dikkat ediyorsunuzdur. Ancak detaylı bir araştırma yaparak telefonunuzun kamerasının ve telefonun özelliklerini iyice tanımak çok önemli. Böylece hangi ışıkta hangi modda nasıl fotoğraflar çıkacağını tahmin edip buna göre hareket edebilirsiniz.

 

2-Kadraj

İyi fotoğrafın olmazsa olmazı desek ilk söylenenlerden birisi de doğru ışık olurdu. Çekeceğimiz objeyi ekrana iyi ve estetik bir şekilde koymalıyız, bunun için diyagonal noktaları kullabilir veya ekranı 9 parçaya bölebiliriz. Telefonuzun kamera ayarlarından ızgaraya tıklarsanız bu konuda zorlanmazsınız 🙂

 

3-Net Fotoğraflar

Çektiğimiz fotoğrafların net olması ya da asıl göstermek istediğimiz yerin net olması için yapmanız gereken şey çok basit, netlemek istediğiniz alana hafifçe dokunun! 🙂

 

4-Zoom Yapmak

Telefonunuzun kamerasını iyi incelemeniz gerektiğinden bahsetmiştik. Eğer telefonunuzun kamerasında optik zoom özelliği bulunmuyorsa zoom yapmanızı önermiyoruz. Bu fotoğraf kalitesinin düşmesine sebep olacaktır.

 

5-Ekipman

Fotoğraf çekiminde eller titrer, en güzel pozlar en güzel manzaralar silinmek zorunda kalınır… Bunun olmaması için tripod, monopod gibi ekipmanlar kullanmanızı tavsiye ederiz.

 

7-Arka Kamerayı Kullanın

Telefonların ön kameralarını kullanmak selfie yaparken çok kolay olsa da arka kameranızın daha geliştirilmiş olduğunu unutmayın. Arka kamera size daha kaliteli hizmet sunacaktır.

 

8- Düzenleyin

Fotoğraflarınızı düzenlemek için ücretli/ücretsiz bir çok uygulama mevcut. Size uygun olanı seçip kendi zevkinize göre fotoğraflarınızı düzenleyin.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.