Tesla’ya Rakip Geliyor!

oie_tf4vvMjQxl1e

 

Teslanın uzun süredir kendinden söz ettiren Model 3’e rakip Volvo Polestar’dan geldi.

İsveçli Volvo’nun Polestar 2 adı verilen otomobilin, doğrudan Tesla ile rekabet için tasarlandığı düşünülüyor. Öyle ki 5 koltuklu yapısı ve tam şarj ile 440 kilometre menzile sahip model, 416 kilometre menzil sunabilen Model 3’ten daha fazla yol gidebilmesi ile dikkat çekiyor.

Polestar 2,  402 beygir güç ve 660 Nm torka sahiptir. 0-100 km/ hızlanmasını 5 saniyeden daha kısa sürede gerçekleştiren tüm bu güç, döşeme tahtalarının altına yerleştirilmiş 78 kWh’lık bir pilden geliyor.

volvo-alt-markasindan-tesla-model-3e-rakip-elektrikli-otomobil-polestar-2-7-660x371

Polestar 2, Google’ın yeni HMI sistemine dayanan bir bilgi-eğlence sistemine sahip olacak. Navigasyon için Google Haritalar’a, iş ve planlama için Google Takvim’e, müzik için Play Music ve Spotify’, eller-serbest görüşmeler için dahili telefon uygulamasına ve Hangouts’a sahip olacak. Sürücüler HMI üzerinden aracın şarj seviyesinden direksiyon sertliğine, koltuk ısıtıcılarından hız kontrolüne kadar pek çok farklı bilgi ve kontrole ulaşabilecekler.

Dikey olarak monte edilmiş 11 inçlik ekranda navigasyon yoluyla şarj istasyonlarını bulabilirsiniz. Sistem Android ve iOS ile çalışacaktır.

dims

Polestar CEO’su Thomas Ingenlath, 2020’nin ilk yarısından itibaren yılda Çin’de üretime başlanacak Polestar 2’den yılda 50 bin adet satmayı hedeflediklerini kaydetti.

İlk etapta, Çin, ABD, Kanada ve 6 Avrupa ülkesinde satışa sunulacak modelin 59.000 Euro olacağı da bilgiler arasında.

İlerleyen zamanlarda gerçekten Tesla’nın rakibi olup olmadığını satış rakamları ile göreceğiz…

Meraklıları için Polestar 2 videosu :

 

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.