Üniversite Öğrencilerinden Güzel Proje; İşaret Dilini Konuşmaya Çeviren Eldiven

İşitme engelli insanların kendi aralarında ve başkalarıyla anlaşmak için kullandıkları, görmeye dayalı konuşma biçimine işaret dili denilmekte. İşitme engellilerin çoğunluğu bu dili biliyor ve kendi aralarında kullanıyor ancak, işitme engelli olmayan kesim işaret diline hakim değil dolayısıyla sosyal yaşamda zorluklarla karşılaşabiliyor. Washington Üniversitesi‘ nde geliştirilen eldiven, işaret dilini sese dönüştürerek iletişim engelini tamamen ortadan kaldırıyor.

28042016

Üniversite öğrencilerinden Thomas Pryor ve Navid Azodi’nin tasarladığı ve geliştirdiği eldivenin üzerinde yer alan sensörler sayesinde elin konumunu ve hareketlerini algılayabiliyor. Algılanan hareketler bluetooth aracılığıyla bir bilgisayara  aktarılıyor ve bilgisayar üzerinden hareketlerin karşılığı olan kelimelere dönüştürülmesi sağlanıyor. Bilgisayar algıladığı kelimeleri sesli söylüyor ve iletişim kolaylıkla sağlanmış oluyor. Gelecekte eldivenin akıllı telefondaki uygulamaya bağlanarak çalışabileceği ve böylece daha taşınabilir hale geleceği ifade ediliyor. Prototip aşamasında olan eldivenlerin ne zaman satışa sunulacağı ise şuan için bilinmiyor.

Haberle ilgili videoya buradan ulaşabilirsiniz.

 

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.