Ünlü müzik torrent sitesi “What.cd” kapandı

İnternetin en eski ve kaliteli müzik torrent sitelerinden olan What.cd, Fransız polisinin gerçekleştirdiği baskın sonrası sunucularındaki tüm veriler silinerek kalıcı olarak kapatıldı.

22-11-2016

Torrent dünyasının ünlü platformları yasal yaptırımlar nedeniyle peşi sıra kepenk indirmeye devam ediyor. Hatırlayacağınız gibi geçtiğimiz temmuz ayında Kickass, ağustos ayında ise Torrentz mahkeme kararıyla kapatıldı. Çok geçmeden kopya/ayna servisler üzerinden korsan içerik yayınlamaya devam eden sitelerin ardından bu kez müzik konusundaki çok önemli bir ismin daha kapatıldığı duyuruldu.

Yapılan açıklamaya göre oldukça geniş ve kaliteli müzik içeriğiyle dikkat çeken What.cd, Fransız yetkililerin baskını sonucunda kapatıldı. 12 adet sunucusuna el konulan platform ana sayfadan paylaştığı açıklamayla tüm site ve kullanıcı verilerinin silindiğini, yakın zamanda aynı şekilde geri dönme ihtimallerinin düşük olduğunu duyurdu.

Bilindik torrent sitelerine nazaran çok daha yüksek kalitede müzik dosyalarının paylaşıldığı What.cd, 2007 yılında kapatılan benzer müzik torrent sitesi Oink’in hemen ardından yayın hayatına başlamıştı. Zaman içerisinde müziğin yanı sıra yazılım, e-kitap ve benzer içeriklerin de boy göstermeye başladığı platformun kapatılması torrent konusundaki tartışmaları tekrar alevlendirdi.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.