V10 satışları LG’nin beklediği gibi değil

LG’nin en güçlü olduğu pazar şüphesiz kendi evi olan Güney Kore, peki şirketin yeni amiral gemisi V10 Güney Kore’de ne kadar satıyor? Bu sorunun cevabı LG’nin pek hoşuna gitmeyecek gibi.

Lg-V10

LG’nin son amiral gemileri G Flex 2 ve G4 büyük beklentilerle çıksa da istenilen satış rakamlarına bir türlü ulaşamadı. Güney Koreli teknoloji devi ise umudunu V10 adıyla duyurduğu yeni amiral gemisi modeline bağlamıştı. İlk satış rakamlarına bakacak olursak V10 da selefleri ile benzer bir kader paylaşacak gibi.

Güney Kore’de 8-14 Ekim tarihleri arasında satılan akıllı telefonlara baktığımızda V10’u ilk 10 içerisinde göremiyoruz. Listenin başında bir başka Güney Koreli üretici Samsung’un Note 5 modeli yer alırken Galaxy Grand Max ve Galaxy A5 giriş-orta seviyedeki Samsung modellerinin de genellikle ilk 10 içerisinde kendine yer bulduğu söyleniyor. LG V10 ise Kore’nin en çok satan 15. telefonu konumunda.

V10 henüz tüm dünyada satışa çıkmadığı için genel bir çıkarım yapmak yanlış olabilir, ancak tüm dünyada satılan G4’e baktığımızda da şirketin 12 milyonluk satış hedefine ulaşamadığını görüyoruz. Güney Kore ise LG’nin en güçlü olduğu ülkelerden birisi. Bu olumsuzluklar V10 satışları ve şirketin geleceği için şüphe uyandırmaya yetiyor.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.