WhatsApp kendi rekorunu kırdı!

Mobil mesajlaşma uygulaması WhatsApp, 2012’nin son gününde kırdığı mesajlaşma rekorunu altı ay sonra büyük bir farkla tarihe gömdü.

2012’de 24 saat dilimindeki mesajlaşma rekoru 18 milyar olan WhatsApp, yeni ölçümlerde çok daha büyük bir sayıya ulaştı.

WhatsApp, 24 saat içinde atılan mesaj sayısının 27 milyara ulaştığını açıkladı. Açıklanan verilerde 10 milyar mesajın kullanıcılara gelen, 17 milyarın ise gönderilen mesaj olduğu açıklandı.

Aradaki oran farkının ise grup sohbetlerinden kaynaklandığı belirtildi.

iOS, Android, Windows Phone, BlackBerry, Asha, Symbian ve diğer monil işletim sistemlerine kullanılabilen WhatsApp, 27 milyar rakamına ulaştığını Twitter üzerinden açıkladı.

The Next Web’in haberine göre, aktif kullanıcı sayısı 200 milyonun üzerinde olan WhatsApp, bu alanda Twitter’ın bile önünde.

Kısaca, WhatsApp için mobil sektörün ana mesajlaşma aracı da denilebilir.

Nokia başta olmak üzere akıllı telefon üreticileri ve cep telefonu operatörleriyle de işbirliğini artıran WhatsApp, Nokia’nın Asha 210 telefonunda kendisine ait bir tuşa bile sahip.

BLACKBERRY TOPARLANIYOR

Z10 modeliyle yeniden güç kazanan, Q10 modeliyle de klavyeli telefon tercih eden kullanıcıları çekmeyi hedefleyen BlackBerry, bir zamanlar mobil dünyanın bir numaralı mesajlaşma uygulaması olan BlackBerry Messenger’ın (BBM) 60 milyon aktif kullanıcıya ulaştığını açıkladı.

Benedict Evans araştırma şirketi, BBM’de her gün alınan ve gönderilen mesaj sayısının 10 milyara ulaştığını belirtti.

Güney Kore’nin bir numaralı mobil mesajlaşma uygulaması KakaoTalk ise The Next Web’e verdiği bilgide ’96 milyon kullanıcıya ulaştıklarını ve günde 5.2 milyar mesaj atıldığını’ açıkladı.

MOBİLDE MESAJ REKABETİ BÜYÜYOR

Mobil dünyasındaki mesajlaşma uygulamaları, Asyalı şirketlerin öncülüğünde giderek hız kazanıyor.

Çin’in WeChat, Japonya’nın Line,Hindistan’ın Nimbuzz şirketleri, mesaj trafikleri hakkındaki bilgileri açıklamasa da, sırasıyla 300, 150 ve 150 milyon kullanıcıya sahipler.

Şu an küresel alanda önde giden ve liderliğini paraya dönüştürmek isteyen WhatsApp, yıllık limitsiz kullanım için 0.99 dolar ücret istiyor. Şirket, küresel anlaşmalarla kullanıcı sayısını da artırıyor.

Teknoloji dünyasının yeni beklentisi, yakın dönemde Facebook gibi şirketlerin satın almayı düşündüğü WhatsApp’ın yeni içerik sunup sunmayacağı. Şirket bu konuda henüz sinyal vermiş değil.

[alıntı]

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.