Wi-Fi Nedir Biliyor Musunuz ?

bunları biliyormuydunuz(1)

 

Günümüzün olmazsa olmazlarından biri internet… İnternetin olmazsa olmazlarından birisi de “Wi-Fi” olarak bildiğimiz “kablosuz internet”.

Wi-Fi, merkezi bir cihaz sayesinde birden fazla cihazın internete bağlanmasını sağlıyor. ‘Wi’ – Wireless yani kablosuz anlamına geliyor. ‘Fi’ ise – Fidelty “sadakat”, “bağlılık” anlamına gelen sözcük olduğu düşünülebilir.

wifi

Peki Wi-Fi kablosuz sadakat anlamına mı geliyor?

Hayır. Wi-Fi sözcüğü hiçbir şeyin kısaltması değil. Ne Wireless’ın, ne de başka bir kelimenin…

Teknolojin üreticisi firması Alliance’ta baş mühendis olan Phil Blanger ‘’ Wi-Fi tamamen saçma bir sözcüktür. Herhangi bir kısaltma değildir. Hiçbir anlamı da yoktur. Birliğimizin logosu ve ismi için Interbrand isimli reklam firmasıyla anlaştık.  Böylece bu reklam firması, “Wi-Fi” sözcüğünü doğurdu. IEEE 802.11b Direct Sequence isminden daha çok akılda kalıcı olduğu ortada… ‘’ olduğunu söyleyerek konuya açıklık getirmiştir.

 1a93715e7b631966ac4244f573037dc3c2367805

Sonuç olarak Wi-Fi teknolojisinin aslında resmi bir açılımı bulunmuyor ama hepimizin hayatındaki yerini bilmek zor olmasa gerek 🙂

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.