Microsoft, Xbox Live’ın gücünü Android ve iOS’a sunmayı planlıyor

Xbox, Windows ve Windows Phone kullanıcılarının yakından tanıdığı Xbox Live, ilerleyen dönemlerde Android ve iOS kullanıcılarının da hizmetine sunulabilir.

Microsoft’a yakın kaynakların verdiği bilgilere göre, şirket şu sıralar Xbox Live entegrasyonunu Android ve iOS platformlarına taşımak için çalışmalar yapıyor. Konuyla ilgili olarak henüz resmi bir açıklama gelmiş değil. Ancak, Microsoft’un yayımladığı bir iş ilanı kaynakların paylaştığı bilgilerin doğruluğunu ortaya koyuyor.

Söz konusu ilanda Windows Phone ve Windows Mağaza’nın yanı sıra, Android ve iOS gibi platformlarda da çalışabilecek açık kaynak kodlu, hafif, geliştirilebilir ve ölçeklenebilir modern bir sistem yaratılacağından bahsediliyor.

Bu gelişme, Microsoft’un Xbox Live üzerindeki kısıtlamaları az da olsa bir kenara bırakarak daha kolay entegrasyon sağlayan geliştirici araçlarının karşımıza çıkacağını gösteriyor. Böylece şirketin geliştiricilerin kalbini geri kazanması bekleniyor. Çalışmalar sonuç verecek olursa, Microsoft’un pek çok Android ve iOS kullanıcısını da Xbox Live alt yapısına katabileceğini söyleyebiliriz.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.