Xiaomi, 50 km menzil sunan elektrikli bisikleti Himo’yu tanıttı

Teknoloji devi Xiaomi ürün portföyünü genişletmeye devam ediyor. Çinli şirket hem elektrikli modda çalışan hem de pedalla sürülebilen 50 km menzilli bisikletini tanıttı.

22-06-2018

Uygun fiyatlı ama zengin özellikler sunan akıllı telefonları ile tanıdığımız Xiaomi, Mijia isimli kitlesel fonlama projesi kapsamında Himo isimli bir elektrikli bisiklet tanıttı. Çin pazarında piyasaya sürülecek katlanabilir bisikletin teslimatları 30 Temmuz’da başlayacak. Turuncu ve Beyaz olmak üzere iki renk seçeneğine sahip Himo, 260 dolar gibi bir fiyat etiketi taşıyor.

Elektrikli bisiklet kentsel alanlarda rahatlık ve konfor sunmak üzere tasarlanmış. Ayrıca taşınmasını kolaylaştıracak 16.7 kg gibi hafif bir alüminyum şasisi var. Fotoğraflarına bakılırsa, bisiklet sıkışık trafikten kolayca çıkabilecek şekilde kompakt bir yapıya sahip. Ebatlarının ise 1080 x 510 x 1020 mm olduğunu belirtelim.

Himo’nun katlanabilir gidonu, pil gücü ve katedilen mesafe gibi bilgileri gösteren bir LCD panel barındırıyor. Burada ayrıca sürüş modlarını değiştirmek ve elektrik gücünü açık/kapalı konuma getirmek için kullanılacak butonlar mevcut. IP54 sertifikası ile suya karşı koruma özelliği sunan elektrikli bisiklet aynı zamanda karanlıkta sürüş için LED farlar ve stop lambası ile donatılmış.

Himo elektrikli modda çalışmak için arka tekerleğe monte edilmiş 250 W fırçasız DC motor ile birlikte 6AH/36V pilden güç alıyor. Yedi saatten daha kısa sürede şarj olan pilin yaklaşık 50 kilometre menzil sunduğunu belirtelim. Bisiklet elektrikli moddan normal moda geçiş yapılarak pedallı bisiklet olarak da kullanılabiliyor.

Ne yazık ki Himo’nun Çin dışındaki ülkelerde ne zaman piyasaya sürüleceği konusunda henüz bir bilgi yok. Ancak Banggood ve Gearbest gibi üçüncü taraf perakendeciler tarafından yakında satışa sunulabilir.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.