Xiaomi MiPad’ i Duyurdu

Yıl sonuna doğru ülkemiz pazarına da giriş yapacağını geçtiğimiz günlerde resmi olarak açıklayan Xiaomi, akıllı telefonlarının elde ettiği yüksek başarı sonrasında tablet bilgisayar pazarında da aynı başarısını tekrarlamak istiyor. Bu hedefi doğrultusunda kapalı kapılar ardında uzun süredir ürün geliştirme çalışması yapan şirket, MiPad adını verdiği tabletini duyurdu.

Çin’in Beijing kentinde yapılan özel bir lansmanda, Xiaomi tepe yöneticisi Lei Jun tarafından anons edilen yeni tablet ile şirket Apple iPad’i hedef alıyor. Tasarım olarak Apple’dan izler taşığını görülen tablet bilgisayar, donanım seviyesinde dikkat çekici bazı özelliklere sahip. LG ve AUO firmaları tarafından geliştirilen 2048 x 1536 piksel çözünürlüğünde 7.9-inç ekranın kullanıldığı tablet, Nvidia’nın Tegra K1 platformundan gücünü alıyor.

CES 2014 Fuarı’nda lanse edilen Tegra K1’in iki versiyonu bulunuyor ki bunlardan biri ARM Cortex-A15 tabanlı ve 4+1 çekirdekli, diğeri ise Denver kod adını taşıyan ve detayları Nvidia tarafından özelleştirilen çift çekirdekli 64-bit versiyon. Xiaomi’nin tableti, 2.2GHz hızında çalışan ve Kepler mimarisi üzerinde şekillenen 192 çekirdekli GPU ile gelen yani görece daha standart yapıdaki Tegra K1 ile devam ettiği tablete, 2GB DDR3 RAM eşlik ediyor.

Depolama tarafında 16GB ve 64GB gibi seçeneklerin olduğu tablet, microSD kart slotuna da sahip. Arka tarafta Sony üretimi sensörün kuıllanıldığı 8MP kamera, önde ise f/2.0 diyafram değerli 5MP kameranın olduğu tablet, ihtiyaç duyduğu gücü 6200mAh kapasiteli pilden sağlıyor. 202.1 x 135.4 x 8.5 mm boyutlarında ve 360 gram ağırlığında olan tablet WiFi destekli gelirken, 3G/4G uyumlu versiyonun olup olmayacağı veya ne zaman geleceği şu anda bilinmiyor.

Yazılım tarafına bakacak olursak eğer, Xiaomi’nin yeni tabletinde firmanın MIUI arayüzü kullanılıyor. Firmanın bu noktada güçlü olduğu yanı ise Çin’de her Cuma günü irili ufaklı yazılım güncellemesi sunuyor olması. Google’ın Android üst yöneticisi Hugo Barra’yı uluslararası işlerden sorumlu başkan yardımcısı olarak geçtiğimiz yıl transfer eden şirket, öyle görünüyor bu yıl içerisinde ses getiren pek çok yeni ürünü global olarak satıla sunacak.

Haberimizin sonuna gelirken, Xiaomi MiPad’in performansı, çıkış tarihi ve fiyatından da bahsedelim. Performans konusunda açıklanan bilgilere göre MiPad, hem GFXBench, hem de 3DMark ve Geekbench gibi testlerde rakip olarak benimsediği retina ekranlı iPad Mini’den daha hızlı olmayı başarıyor. Haziran ayı gibi test dağıtımını başlayacağı belirtilen cihazın takip eden süreçte piyasaya çıkması beklenirken, fiyatı ise 16GB için 240$, 64GB içinse 270$ olacak.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.