Yeni HTC One M8 tanıtıldı

Dünyanın en büyük akıllı telefon üreticilerinden HTC, Yeni HTC ONE, diğer adıyla M8’i bugün Londra’da yaptığı lansman ile resmen tanıttı.

Resmi lansman öncesinde hakkında birçok detayın paylaşıldığı HTC ONE M8 modeli, 2.3 Ghz frekans hızına sahip 4 çekirdekli Snapdragon 801 MSM8974AB işlemcisinden güç alıyor. Bu işlemciye ise 2 GB’lık sistem belleği ve 16 – 32 GB’lık iki farklı dahili depolama alanı eşlik ediyor. Uzun süredir arttırılabilir hafıza seçeneğine yer vermeyen HTC, M8 ile bu duruşunu değiştirip, 128GB’a kadar destek sunan MicroSD kart girişini telefona dahil etti.

Ekran boyutu tercihi de M7 modeline göre 0.3 inç’lik artış ile 4.7 inç’ten 5 inç’e yükseltilirken, ekran çözünürlüğü tarafından herhangi bir değişiklik yapılmadı. M7’de 461 ppi olan değer bu değişiklik sonrasında 441 ppi seviyesini geldi.

En ciddi değişiklerden biri de kamera kısmında görünüyor. Ultrapiksel teknolojisini devam ettiren HTC, bugün tanıtmış olduğu M8’in arka kısmında 4 MP çözünürlüklü çift Ultrapiksel kameraya ve çift LED flaşa yer verirken, bu kameralardan biri sadece derinlik ölçümü için çalışacak ve bu sayede çekilen fotoğraflarda çok daha gelişmiş alan derinliği ve blur etkisi verilebilecek. Arka kısımdaki 1/3 inç sensör boyutuna ve 2 mikronluk piksel boyutuna sahip olacak. Arka kısımdaki kamera 30 FPS oranında 1080p, 60 FPS oranında 720p çözünürlüklü video çekim yeteneklerine ek olarak, HDR ve stereo ses kaydı imkanı da sunacak. Yeni HTC ONE’ın ön tarafına yerleştirilen kamera ise 5 MP çözünürlüğe ve 1080p video kayıt özelliklerine sahip.

Yazılım tarafına geçtiğimizde ise bizler Android işletim sisteminin son sürümü olan 4.4.2 KitKat ve HTC’nin geliştirmiş olduğu Sense arayüzünün 6. sürümü yani HTC’nin tabiriyle 6. His sizleri bekliyor. Bu konuya ek olarak, HTC One ailesine ait telefon kullanıcılarının da Nisan ayı içinde Sense 6 sürümüne kavuşacağını belirtelim.

Bugün lansmanı gerçekleştirilen Yeni HTC ONE’daki geliştirmelerden biri de batarya kapasitesinde oldu. M7 modelinde yer alan 2300 mAh kapasiteli bataryanın yerine 2600 mAh kapasiteli batarya telefona entegre edildi ve HTC’nin yaptığı açıklamaya göre üzerinde çalışılan geliştirmeler sayesinde bu batarya %40’a varan uzun kullanım sunacak. Htc one M8 videolarını aşağıdan izleyebilirsiniz.






You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.