Zamanı göstermeyen “Karınca Saati” satışa sunuldu

Son dönemde saat sektöründe özellikle akıllı saatler konuşulurken Analog Watch firmasından ise sektöre çok farklı bir yaklaşım geldi. Şirketin yeni tanıttığı “karınca saati” akıllı olmaktan zamanı gösteremeyecek kadar uzak durumda.

Peki bu saat ne işe yarıyor? Kolunuza baktığınızda zamanı öğrenmek yerine içinde gezinen karıncaları gördüğümüz bu saatin kullanım amacı biraz ilginç. Karıncaları hapseden saat kolunuzda mini bir karınca çiftliği (?) taşımanıza yarıyor. Üreticinin belirttiğine göre karıncalar için sarsıntıya dayanıklı tüneller düzenleme imkanı verilirken karıncalar da toz şeker ile besleniyor.

Saatin kasası ile birlikte 5 adet karınca, tünelleri inşa etmek için ham madde , yiyecek ve su damlatma aparatları birlikte gönderiliyor. Tasarımı değiştirmek isteyen veya karıncalarını beslemek isteyen kişilere ise karıncaları 10 dakika buz dolabında dondurmaları tavsiye ediliyor. Daha sonrasında yeniden saatin içine koyulan karıncalar kısıtlı alan içerisinde yaşamaya devam ediyor.

Böyle bir saati kim kullanmak ister bilinmez ancak saatin fiyatı 59 dolar olarak belirlenmiş. Her ne kadar karıncaların beslendiği düşünülse de çok kısıtlı bir alana hapsedilip zevk için izlenmesi etik bir davranış değil. 1 Nisan’da bunun bir şaka olduğunun açıklanmasını umuyoruz.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.