Google, YouTube’dan başlayarak Google+ takıntısından kurtuluyor
Google, kullanıcılarının uzunca bir süredir beklediği haberi sonunda verdi: Herhangi bir Google ürününü kullanmanız gerektiğinde araya giren Google+ giriş ekranı artık tarih oluyor. Bugüne kadar YouTube’da izlediğiniz bir videoya yorum yazmak için bile Google+’a katılmanız gerektiğiniz söyleyen Google, bu takıntısını artık bir kenara bıraktığını resmen duyurdu. Şirketin açıklamasına göre, Google+ profili artık Google ürünleri için bir kimlik niteliğinde olmayacak. Kullanıcıların ürünleri kullanmak için Google hesaplarını kullanmaları yeterli olacak.
Başta YouTube olmak üzere önümüzdeki aylarda devreye girecek olan yenilik, Google’ın yenilenen Google+ stratejisiyle ilgili. Google’da fotoğraflar ve yayınlardan sorumlu başkan yardımcısı olarak göreve başlayan Bradley Horowitz‘in söylediği gibi Google+ bir süredir önemli bir dönüşüm yaşıyor. Google+’ın geleceğiyle ilgili planlarını dün ilk kez açık bir şekilde kamuoyuyla paylaşan Horowitz, “Google’ın paylaşım modellerini birleştiren bir platform katmanı” olarak düşünülen Google+’ın aynı zamanda kendi başına bir ürün/yayın/uygulama olarak tasarlandığını söylüyor. Ancak kullanıcılar olarak biliyoruz ki Google+’ın paylaşım katmanı olma özelliği berbattı. Sonunda Google da bunu kabul etti ve geri adım attı.
Google+’ın paylaşım ve yayın özellikleriyse bir süredir yerini Streams, Photos, and Sharing’e (SPS) bırakıyor. Google+ Photos’un kapanıp yerini Google’ın yeni fotoğraf uygulaması Photos’a bırakmış olması bunun en güncel örneklerinden biri…
Bu durumda Google+’ın artık sonunun geldiğini ilan edebilir miyiz? Google, buna ısrarla “Hayır” diyor, üstelik Google+’ı budamaya devam edeceğini de belirterek. Bradley Horowitz, Google+’a biçilen görevin, milyonlarca kullanıcının ilgi alanlarına göre etrafındaki dünyaya bağlanmalarını sağlamak olduğunu söylüyor. Ürünün bu misyonla örtüşmeyen diğer özellikleri emekli edilirken bu özelliği geliştirecek yenilikler, Google+ Collections gibi, eklenmeye devam edecek.
Sosyal ağlar konusunda çuvalladığını kabul eden Google’ın yeniden uyum çabasının nasıl sonuçlanacağını birlikte göreceğiz.